Of Two Zero One Rabia

First posting of 2014.

Teheee. Salam.

IMG-20140101-WA0012Tahun paling best. Semua nak berkait dengan nombor 4.

Hidup ni makin membesar makin tinggi dugaannya. Makin tinggi cabarannya. Orang kata, Allah nak uji keimanan kita. Kalau tinggi imannya, tinggi jugaklah ujiannya. Makin kita boleh overcome ujian tu, makin naiklah iman kita. Continue reading

Of Me, Of Us and otherwise, Of Egypt

Err..

Assalamualaikum :)

Hampir berbulan-bulan blog ni ditinggalkan kesepian. Ramai jugak yang bertanya bila nak tulis blog, bila nak update blog, bila nak buat stori, bila bila bilaaa…fuh! Kadang-kadang tak terjawab soalan tu. Hanya mampu melemparkan senyuman paling manis untuk si pentanya (sumpah broken BM — ampun cikgu!)

Sejak masuk tahun baru ni (baca: masuk clinical year) even jadual tak padat mana, subjek medik pun paling ringan antara semua tahun, TAPI disebabkan kelas mula lambat berikutan krisis Mesir yang tak habis-habis sampai sekarang, jadual kami semakin di-compress menjadi padat. Cuti 3 hari menjadi 2 hari (bagus jugak sebenarnya, tak rasa masa tu terbuang camtu je)

Continue reading

Jangan Lupa 6 Oktober

Salam.

Harini 6 Oktober.

Saya selalu cakap dengan orang kat Malaysia yang tarikh ni adalah tarikh bersejarah bagi rakyat Mesir khususnya (alahhh saya memang takde cerita lain dah kalau bukan cerita Mesir, sebab saya rasa semua umat Islam kena cakna dengan hal ni)

Tu kan.. ayat bombastik nak keluar dah. Hehe

Continue reading

Kisah Posting 3 & Ajal Manusia

[AMARAN: ENTRI INI PANJANG DAN MOHON BERTAHAN ANDAI TERNAMPAK SESUATU YANG MENAKUTKAN. MOHON BERISTIGHFAR PANJANG. BACA SEHINGGA HABIS!!]

Bismillahirrahmanirrahim…

“Kullu nafsin zaaaaiqatul mauttttt….” [21:35]

“Setiap yang bernyawa pasti akan mati…….”

Terngiang-ngiang ayat ni di kepala saya tatkala kaki melangkah masuk ke Jabatan Forensik atau lebih senang kita panggil dengan Rumah Mayat. Sebenarnya tak terfikir langsung saya nak masuk ke sini. Tapi desakan kebosanan disebabkan takde benda dah nak buat kat department sendiri, saya dan 2 orang lagi kawan buat keputusan untuk turun ke lower ground dan pergi ke tempat yang paling seram ini.

Continue reading