Malas Berpanduan Bisa Sesat

~~~~~~

“Kak Zida, jom pasang kipas jom!”

Adik roommate ahli beyt Serotonin (ahli rumah kami) tiba-tiba mengajak saya. Memang malam itu agak sedikit panas, memandangkan siang tadi suhu agak tinggi (29°C) dan masing-masing baru je usai makan malam.

Yeah, selamat datang malam yang pendek dan siang yang paaanjang.

Welcome to summer. Ahlan ya soifi!

Continue reading

Kembali Kepada Fitrah

Fitrah.
Bukan Aliah Fitrah adik saya.

Tapi fitrah yang ini– kembali kepada yang asal, kepada yang semula jadi.Kembali kepada domain dan hosting yang lama– blogspot.

***

Hai, assalamualaikum!

Saya tau saya membebel sorang-sorang kat sini, memandangkan takde siapa yang tahu blog ni saya aktifkan semula. Bagus jugak, boleh tulis panjang-panjang. Tempat curhat kedua paling best lepas curhat kat Allah. Hihi.

Continue reading

Of Two Zero One Rabia

First posting of 2014.

Teheee. Salam.

IMG-20140101-WA0012Tahun paling best. Semua nak berkait dengan nombor 4.

Hidup ni makin membesar makin tinggi dugaannya. Makin tinggi cabarannya. Orang kata, Allah nak uji keimanan kita. Kalau tinggi imannya, tinggi jugaklah ujiannya. Makin kita boleh overcome ujian tu, makin naiklah iman kita. Continue reading

Of Me, Of Us and otherwise, Of Egypt

Err..

Assalamualaikum :)

Hampir berbulan-bulan blog ni ditinggalkan kesepian. Ramai jugak yang bertanya bila nak tulis blog, bila nak update blog, bila nak buat stori, bila bila bilaaa…fuh! Kadang-kadang tak terjawab soalan tu. Hanya mampu melemparkan senyuman paling manis untuk si pentanya (sumpah broken BM — ampun cikgu!)

Sejak masuk tahun baru ni (baca: masuk clinical year) even jadual tak padat mana, subjek medik pun paling ringan antara semua tahun, TAPI disebabkan kelas mula lambat berikutan krisis Mesir yang tak habis-habis sampai sekarang, jadual kami semakin di-compress menjadi padat. Cuti 3 hari menjadi 2 hari (bagus jugak sebenarnya, tak rasa masa tu terbuang camtu je)

Continue reading