Wajahku Berubah Lagi ~

Ohhh tidak! Tidak! Tidakkkkkkkk!!!

Jeritan tersebut bergema di seluruh pelusuk bilik 543 Kolej Khadijah CFS IIUM, Petaling Jaya.

Apakah yang terjadi?

Ikuti sambungannya di sini.

* * * * * *

HAHAH cerita di atas takde kena mengena pun dengan isi entry yang Zida nak buat ni. Gambar Mr. Bean jadi makcik tu pun suka-suka je letak, nak jadi penyeri la konon-konon. Terasa comel pulak tengok muka dia macam tu. Tapi lagi comel la aku berbanding dia tu. Dah la tak menutup aurat. Hishhh. Hahah. Dah dah. Ni bila dah start merapuk meraban kang tak habis-habis sampai esok pagi.

Okey tak theme baru Zida ni?

Sebenarnya, Zida dapat komen yang agak banyak la tentang theme yang agak baru sebelum ni. Siapa yang dah baca entry promosi murah ni, mungkin dah tahu sedikit sebanyak apa yang Zida maksudkan. Zida sebenarnya tercari-cari satu theme yang dapat memuaskan hati dan perasaan. Satu theme yang nampak matang dan disukai ramai. Satu theme yang lengkap dan serba boleh. Dan paling penting satu theme yang lebih friendly dan mesra SEO.

Apa itu Mesra SEO?

SEO – Search Engine Optimization ialah satu proses untuk meningkatkan jumlah dan kualiti trafik ke website melalui enjin pencari (search engine) melalui hasil carian yang natural terhadap sesuatu keyword. Biasanya, laman web yang berada di kedudukan teratas untuk sesuatu kata kunci akan mendapat trafik pelawat yang lebih tinggi berbanding laman web di kedudukan terbawah. Ini bermakna, lebih baik kedudukan sesuatu laman web didalam enjin pencari, maka lebih besar kemungkinan mendapat visitor. Dengan teknik SEO, sesebuah laman web mampu menarik pelbagai jenis trafik seperti carian imej (image search).

Tapikan, Zida rasa ramai je kot maknusia yang guna theme ni. Sebab dulu masa jalan jalan belogwalking ada gak terusha ternampak theme macam ni. Kot-kot ada yang tersama ke, sorry la yekk. Tetiba terbekenan di hati nak guna theme yang ni. Buat masa ni memang tak sempat la nak edit-edit segala bagai. Esok ada leadtrain. For surely kena tido awal. Mungkin awal bulan September Zida akan start mengedit belog ini.

Salam Ramadhan ke-11. Bye.

SEO,ialah Search Engine Optimization ialah satu proses untuk meningkatkan jumlah dan kualiti trafik ke website melalui enjin pencari ( search engine ) melalui hasil carian yang natural ( “organik” / “algoritmatik” ) terhadap sesuatu katakunci (keywords). Kebiasaannya, laman web yang berada di kedudukan teratas untuk sesuatu kata kunci akan mendapat trafik pelawat yang lebih tinggi berbanding laman web di kedudukan terbawah. Ini bermakna, lebih baik kedudukan sesuatu laman web didalam enjin pencari, maka lebih besar kemungkinan mendapat pelawat ( visitor ). Dengan teknik SEO juga, sesebuah laman web mampu menarik pelbagai jenis trafik seperti carian imej ( image search ) .

34 thoughts on “Wajahku Berubah Lagi ~

  1. Zida says:

    miss mistique? haha zida memang nak edit. tp masa tak mengizinkan. busy gila skrang. insyaALLAH lepas raya nanti kot boleh edit2 lawa lawa

    • Zida says:

      Miss mistique? HAHAH nama nak sedap je =P
      Zida tak berapa nak sempat nak edit2 ni, yelah busy belajar kan.
      Nanti lepas raya kot free, boleh edit2 sampai cair. HAHAH

  2. kita berkongsi theme. hehe, tp theme ni berat sket la, ko ade x masalah memory exhausted? kalau kau tahu care nk setelkan masalah tu, share la ye :)

  3. Pingback: myebuzz.net
  4. Pingback: soforce.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge