It’s Spring Time!

Salam.

Harap semua sihat :)

Saje nak share gambar photoshoot semalam kat Al-Azhar Park, and yeah, welcome Spring. You know how miss I am and how glad I am when see many beautiful and colourful flowers here!! Hehe

“Dia-lah Yang telah menurunkan air hujan dari langit untuk kamu, sebahagiannya menjadi minuman dan sebahagiannya (menyuburkan) tumbuh-tumbuhan, yang pada (tempat tumbuhnya) kamu menggembalakan ternakmu.

Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanaman-tanaman; zaitun, kurma, anggur, dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya, pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan.

Dan Dia menundukkan malam dan siang, matahari dan bulan untukmu. Dan bintang-bintang itu ditundukkan (untukmu) dengan perintah-Nya. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memahami-(nya),

dan Dia (menundukkan pula) apa yang Dia ciptakan untuk kamu di bumi ini dengan berlain-lainan macamnya dan bermacam warnanya. Sesungguhnya, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang mengambil pelajaran.”

[16 : 10-13]

tu je, tak sempat nak upload banyak-banyak. nanti ada masa saya upload lagi hehe

14 thoughts on “It’s Spring Time!

  1. salam, bestnya! study medic dekat egypt ye? ida ada cousin dulu study kat egypt gak, tapi dia dah grad. tak tahu lah kenal ke tak Danny..

    Kalau dtg France cakaplah ye? boleh bawak jalan-jalan :)
    ida´s last blog post ..Tears for Gaza

    • Zida says:

      yup yupp kat Egypt. hee kalau dah grad komfemlah tak kenal.

      woah, akak duduk kat France ke? best nyaa! tapi tak tau la bila Zida ni nak kaya banyak duit boleh pegi sana. Heheh nanti Zida survey2 dengan member ke camne, boleh la tumpang2 tido umah akak. hehe :D

  2. morocco pun tengah spring time.. tengahh tungguu bungaa masuk line.. hehe :D btww sini sangat sejukk…egyptt sejukk tak ?? ke dah rase hngat hngat si summer?? hehe :’)

    nice to meett you ^^
    hanaszied´s last blog post ..Petua

    • Zida says:

      wahhh orang morocco datang jejak sini *segan*

      hehe~

      kat sini spring tak sejuk dah, and dah nak start panas dah pun ni. sejuk gila gila time winter jeee

      salam perkenalan jugaa :)

    • Zida says:

      Lagipun Zida baru dapat kamera baru, so macam nak testing la ambil gambar macam ni. Hehe

      Sifu boleh la tunjuk ajar guna kamera yekkk, macam dalam blog akubiomed tuu :D

    • Zida says:

      meh la datang sini, tapi musim kat sini takde la 4 musim sangat, sebab musim bunga (spring) dan luruh (autumn) tak lama pun, dah la winter takde salji pulak (tapi sejuk dia kemainn!!)

      :D

    • Zida says:

      alhamdulillah, cantikkan :)

      musim bunga memang paling best kat sini, tapi kena get ready la untuk the next season yang laaaaaagi mencabar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge