Tawaquf Sementara Sesi FAQs

Assalamualaikum w.b.t

Err…

Ke hadapan semua para pembaca blog colleen-kawaii.com sekalian (dah semua, para pulak) okay fine BM memang dah nak hancur, sorry cikgu Sabariah. Heheh.

Yeah!

Tahniah pada adik-adik lepasan SPM 2011 yang baru saja dapat keputusan UPU masing-masing!! Pada mana-mana yang tak dapat tu, jangan bersedih durjana, korang still boleh mohon rayuan untuk second intake nanti. Pada mana-mana yang dapat tapi tak menepati cita rasa tu, korang boleh la buat solat istikharah, kot-kot dapat petunjuk ke.

adik gua dapat USIM (ni gua cek sendiri sebab kalau tunggu dia lambat sangat) tapi gua tau dia tak approve punya sebab dia dah semangat nak datang Mesir ni. LOL

Macam saya cakap dalam entri Lepas SPM Nak Pergi Mana, sebenarnya baaaaaanyak sangat peluang nak sambung belajar ni, tak kira la kat mana sekali pun, janji terus belajar dan ada semangat untuk terus berjaya.

Btw, memandangkan saya sekarang ni berada dalam fatrah imtihan, jadi saya dengan rasa tak bestnya nak cakap, saya kena kurangkan aktiviti bersoal-jawab dengan korang semua. Seriously. Exam start 21 Mei ni.

Oleh yang demikian, dengan rasa bangganya kalian boleh la LIKE Page Colleen-Kawaii’s Blog kat Facebook tu, insyaALLAH admin lagi sorang akan cuba untuk menjawab soalan-soalan anda yang sangat banyak tu.

Terima kasih pada yang sudi like. Jemput-jemput la melawat ye! :)

15 thoughts on “Tawaquf Sementara Sesi FAQs

  1. amni says:

    salam..kak zida..
    kalau mdic azhar,sub agam juz al quran dn bahasa arab(nahu/sorof) ke..??n sub ni blajar dalam bhsa arab ke..??exam pun arab ke..??
    students dntist azhar sama ke..??
    dgr kata kna stdy adab nusus,tafsir,suma tu..untuk mdic..btul ke..??

    • Zida says:

      wsalam.

      haah betul la.

      masa first year, al-Quran dan Arab (Nahu/Sorof)
      masa 2nd year, al-Quran, Tafsir, Adab/Balaghah)
      masa 3rd year, al-Quran, Hadith, Feqah ape ntah lagi

      seterusnya akak kurang pasti hehe tapi yang pasti subjek untuk medic dan dentist tak sama, dan medic akan belajar agama fully arabic, dentist belajar agama fully english

  2. saya(: says:

    Salam akak, saya dapat enam a, tapi tade rezeki agaknye matriks and upu tak dpt. jadi saya plan mmg knpem nk gi al azhar. belajar sana seronok akak ?

    • Zida says:

      Wsalam, oh taknak cuba rayuan?

      Boleh je nak datang Al-Azhar, tapi pastikan dalam result takde C. Best sangat! Prof semua baik-baik and sayang kat bebudak Melayu. Cuba la usha entri-entri akak kot ada ke cerita apa-apa. Bukak kat sitemap

      :)

  3. aishah says:

    salam akak minta maaf nak tye sikit.. akak dlu prnah msuk asasi jgk kn? so, nak tye pndpt akak bleh? alhamdulillah sy dapat twrn asasi uia tp in sc physical.. sy minat medic.. akak rase mcm mane? dah apply dah medic al-azhar through MM n tgah tggu surat twrn dr u. please..

    • Zida says:

      wsalam.

      hurm. for me, its depends on your interest. macam akak memang dapat asasi engineering (lebih kurang je macam sc physical) tapi akak langsung tak minat physics so thats why alhamdulillah MM panggil, bagi peluang pergi Mesir (because I do love Bio more, hehe) and here I am.

      Buat keputusan ikut minat, sebab bila dah minat, mesti suka. Bila dah suka, mesti nak buat selalu.

      Nak datang Azhar? Ahlan ahlan!

      :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge