Zida ‘Live’ in Tahrir Square

Ah. Bajet hot pulak title. HAHA Kontroversi tak kalau Zida letak tajuk macam tu? Huhu. Jangan marah dulu. Ikuti kisah kami di bawah. Masyi? masyi tu okey maksud dia.

Err. Tadi (Jumaat 1 April 2011) saya dan housemate tanpa sengaja terlalu di kawasan tapak rusuhan 25 Januari tu, Tahrir Square. Sebenarnya kami semua ke sana dengan tujuan untuk shopping buku di Tahrir Book Fair anjuran American University of Cairo, sebagai menggantikan International Book Fair yang tak jadi haritu. Tapi alahai, sampai sana diorang cakap dah tutup, padahal baru pukul 1.30 petang ==’

Continue reading

Jelajah Blog Luar Negara

Yaww lama dah aku tak join segala segmen kat blog si pakcik Ben ni. Bukan taknak tapi tak sempat. I busy lahh HAHA tapi bila dia buat tajuk ni, I pun rasa nak join, ehem semangat sket aku nak promote bumi Mesirku yang terchenta itu. Mari mari baca.

nak join, klik SINI

Continue reading

Kisah Krisis Aku & Mesir [Part 2]

Alhamdulillah. Terima kasih kepada semua yang sudi mengikuti Kisah Krisis Aku & Mesir [Part 1] walaupun tak sudi nak komen, tapi korang dah sudi jejak baca pun takpe. Weeeeee thanks a lot. Seperti yang dijanjikan oleh Zida kepada kalian-kalian di fesbuk semalam, hikhik insyaALLAH Zida akan sambung bercerita tentang kisah rusuhan ni. *bajet macam aku merusuh sekali pulakk.

Continue reading