Kisah Krisis Aku & Mesir [Part Finale]

Miahahaha akhirnya Kisah Krisis Aku & Mesir ini sampai ke season finale. Siapa yang tak pernah baca lagi Part 1 dengan Part 2, klik la kat mana-mana yang nampak macam tulisan ada underline kaler biru tu. Hehehe Sorry ahh semalam tak blogging. Biasalah dah dok rumah ni kena jadi bibik la kan. Jaga adek aku, kemas dapur, kemas bilik, lipat baju. Tapi tu je lah keje aku. Yang lain mak aku jugak yang buat. ceh anak dara ape ntah. pemalas! Jadi taknak buang masa, mari kita sambung menyabung cerita. Gambar banyak sket.

Continue reading

Kisah Krisis Aku & Mesir [Part 1]

Entry banyak-banyak part. Tak menarik pun kot. Dan bukan krisis aku pon, haha krisis Mesir laaa. Huhuh~ Sila baca Bismillahirrahmanirrahim dulu yekk.

Salam petang Ahad. Dikala keheningan petang ni tetiba Zida terasa nak bercerita plak pasal apa yang dah terjadi kat Mesir tempoh hari. Semua ni hanya untuk kenang-kenangan. Nak ingat balik apa yang dah jadi sebenarnya. Tiada paksaan di dalam agama. Kalau rasa tak nak baca, suka hati. Tapi kalau nak tau apa yang jadi kat kitorang, sila kan baca. Well, Zida nak guna ‘aku’ dalam kisah ni.

Semuanya bermula pada 25 Januari 2011 sebenarnya tapi sebab Zida tak habis exam lagi masa tu, so taktau pun rusuhan ni seteruk sampai kena balik bagai-bagai. Masa 26 Januari baru tau…

Continue reading